Se også
C. Matthiesens beskrivelse
Tyrrestrup Kirsebæræble er fundet af handelsgartner G. J. Bøgh i Horsens, omkring 1860. Træet kom i handel i slutningen af det 19. århundrede. Sorten anbefales til plantning af Det Jyske Haveselskab 1899.
Tyrrestrup Kirsebæræble er sundt og hårdført. Det danner smukke, kraftige træer med ret spinkle grene, der bøjer af for vinden.
Det bærer stabilt.
Æblet er middelstort, skævt og lidt kantet. Huden er glansfuldt gyldengul, solsiden kan have et varmt orangefarvet anstrøg. Kødet er gyldent med grønne årer, syrlig-sødt, løst og saftigt.
Tyrrestrup høstes fra slutningen af august og frem til slutningen af september. Det lagrer godt nogle måneder, men har den højeste kvalitet kort tid efter høsten. Tyrrestrups Kirsebæræble er et madæble, der også kan bruges som spiseæble. Det er godt til most, grød og marmelade.